Proizvođači: Parker

Napraviti bolje nalivpero je bila ideja osnivača Parker Pen Company, George Safford Parkera. Ideju je potaknulo to što nije mogao pronaći nalipero kojim bim ogao dobro pisati i koje ne bi curilo. George Safford Parker nije počeo kao proizvođač pisaćeg pribora. kao učitelj telegrafiranja pokušao je povećati svoje prihode te je postao prodavač John Holland Pen Company. Glavni kupci su mu bili njegovi učenici kojima je i popravljao nalivpera kada su se pokvarila. Kako je sve češće i sve više popravljao nalivpera došao je na ideju da osnuje svoju tvrtku za proizvodnju nalivpera. Parker Pen Company je osnovana 1888 u Janesville u Winsconsinu.

1889 Parker je napravio svoje prvo nalivpero, a dvije godine kasnije našao je i investitora W. F. Palmera koji je uložio 1000 ondašnjih dolara u vlasništvo nad 50% tvrtke. Tada je i tvrtka službeno započela s radom. Prvi značajni tehnološki  iskorak tvrtke zbio se 1894, kada je izumljen Lucky Curve sustav za punjenje tinte. Sustav je napravljen tako da se kapilarnom akcijom tinta vraćala u rezervoar kada je nalivpero bilo u uspravnom položaju. Ovaj sustav je primjenjivan u svim Parkerovim nalivperima do 1928.

1898 napravljena je kapa koja se mogla staviti na gornju stranu nalivpera, dok je godinu dana kasnije izašao najveći uspjeg tog doba nalivpera, prvo nalivpero bez navoja za spajanje kape i tijela nalivpera. Ovo nalivpero se smatralo perfekcijom jer su svi vitalni dijelovi bili unutar tijela s čime nikako nije moglo doći do curenja tinte.

Osim što je bio vrhunski izumitelj Parker je razumio važnost kreiranja tržišta, te je tako 1903 krenuo na svjetsku turneju kako bi pronašao distributere. Prvi uspjeh je imao u skandinavskim zemljama.

U godinama do Prvog svjetskog rata, Parker je narpavio nekoliko tehnoloških inovacija, uključujući i Black Giant, tvrtkin odgovor na zahjteve tržišta za većim nalivperima. Black Giant, kao prethodnik Duofolda, pušten je u prodaju 1905. Imao je kapu koja se mogla staviti na tijelo za vrijeme pisanja,  punio se sa kapaljkom i imao je konvencionalne navoje za spajanje. Uspješno se prodavao do 1921, kada je ukinut.

Suprotno od mnogih drugih kompanija rat nije donio puno poteškoća u poslovanju. Za to je zaslužan izum Trench Pena. Ovo nalivpero je imalo crne perle u svom tijelu, koje su se rastopile u tintu kada ih se stavilo u vodu. Ovo je omogućilo da vojnici mogu puniti svoja nalivpera dok su u rovovima na bojištu. Ministarstvo rata SAD-a je sklopilo ugovor s Parkerom za distribuciju nalivpera, omogućavajući financijski uspjeh tokom Prvog svjetskog rata. Parker Pen Co je nastavila rasti tokom 1920-tih godina, počevši sa izumom mehaničke olovke. Također rasla je i lista distributera u svim dijelovima svijeta.

1921 kompanija je lansirala, do danas, najveći i najvažniji izum Parker Duofold nalivpero koje je donijelo reputaciju Parker Pen Co, kao proizvođaču najsigurnijeg i najmodernijeg pisaćeg pribora na tržištu. S cijenom od tadašnjih 7 dolara, Duofold je bilo najskuplje nalivpero tog trenutka. Kako bi pokazali svoje vjerovanje usigurnost nalivpera, garancija je bila 25 godina. 1923 slijedila je odgovorajuća olovka. Tokom slijedećih godina Duofold familija se raširila na Jade Green Mandarin Yellow, Lapis Blue i Black i proizvodila, jedina tada, od Permanitea, vrste plastike. Permanite je zamijenio tradicionalnu vulkaniziranu gumu kao materijal za nalivpera koja je bila krhka. Kako bi dokazao trajnost novog materijala Parker je bacao nalivpera u Grand Canyon i iz aviona s 1000 metara.

Do smrti George Safford Parkera 1937, tvrtka je izbacila nekoliko vrijednih izuma, kao što je Vacuumatic nalivpero koje je sadržavalo dvostruko više tinte od Duofolda. 1933 umjetnik Joseph Platt dizajnirao je prepoznatljivu strijelu na kvačici.

1941 tržištu je predstavljen Parker 51, s tijelom u obliku cigare i prepoznatljivim perom. Model 21, izdan 1948 bila je jeftinija verzija modela 51. Model parker 61 koji je slijedio 1956 uključio je i prvi sustav sa samopunjenjem. Ovaj sustav omogučavao je punjenje samo potapanjem pera u tintu, akoličina tinte bila je dovoljna za 6 sati neprekinutog pisanja.

Touche, predstavljena 1966 bila je prva Parker roller ball olovka, te je do 1988 kada je predstavljena reminiscencija na Parker Duofold izdano nekoliko uspješnih nalivpera i olovaka. Ne smijemo zaboraviti i druge serije Parkerovog pisaćeg pribora kao što su Vector, Sonnet, Jotter. U seriji Jotter je predstavljena kemijska olovka s neobično dugačim spremnikom zbog kojeg se je s njom moglo pisati pet puta duže nego s konkurentskim olovkama.

Danas, Parker izdaje luksuzne i specijalne verzije Doufolda, kao što je 2002 zlatom presvučeni Parker Duofold u čast zlatnog jubileja Kraljice Elizabete II. Samo 2500 nalivpera je napravljeno, a kraljica je dobila broj 001.