Pet najčudnijih predmeta za sakupljanje povezanih s Beatlesima

Kako smo nedavno pisali zub Johna Lennona će biti ponuđen na aukciji, međutim to nije najčudniji predmet kojeg možete kupiti, a da vas podsjeća na Beatlese. Ovo je jedna lista na kojo se nalazi pet najčudnijih predmeta koji su povezani sa beatlemanijom:

5. Toaletna rola papira iz Abbey Roada

“Isuviše tvrda i sjajna, to je bila zajednička presuda članova Beatlesa za rolu tolatenog papira u studijima EMI-ja u Abbey Roadu. Slavna četvorka je također zamjerala činjenici da je svaki papir u roli imao logo “EMI Ltd.” na sebi.

Toaletni papir je brzo povučen iz WC-a u studiju i zamijenjen s prihvatljivim. Međutim papir je ponovno izronio na svjetlost na aukciji 1980 godine, kada je prodan za 85 funti. Njegov vlasnik od tada odbija ponude za individualne papire iz role od 1.000 funti.
4. Korištena posteljina iz hotela Whitter u Detroitu

O ovom podsjetniku na Beatlese smo već pisali, ali da vas podsjetimo. Nakon koncerta na Olympia stadionu u Detroitu, 6 rujna 1964, sastav je kratko odsjeo u predsjedničkom apartmanu u Whitter hotelu. Beatlesi su se prijavili usred noći nakon koncerta, a otisli su popodne. Posteljina koju su koristili nije oprana nego zadržana kao posjetnik i sada se može kupiti za 595 funti uz certifikat autentičnosti tadašnjeg direktora hotela.
3. Zub Johna Lennona

Razlog ove liste, je zub o kojem smo također pisali i koji će se slijedeći mejsec pojaviti na aukciji. Zub je u vlasništvu obitelji domaćice Johna Lennona koja ga je sačuvala preko 40 godina u originalnom papiru. Čuvala ga je kćer domaćice koja ga je dobila kao veliki fan Beatlesa. Očekuje se da će zum postići oko 10.000 funti kada se pojavi na aukciji, ali niti šesteroznamekasta cifra neće biti iznenađenje.
2. Knjiga Paula McCartneya o medvjedu Rupertu.

Knjiga iz 1948 godine o medvjedu Rupertu koja je bila u vlasništvu Paula McCartneya prodana je 2005 godine za 25.000 funti.

Vrijednost knjige je utome što sadrži najraniji poznati potpis kao i rukom napisanu adresu u Liverpoolu. Knjiga je prikazana u božićnomvideo spotu Paula McCartneya “We All Stand Together”, 1984 godine.
1. WC školjka koja je pripadala Johnu Lennonu

Porculanska zahodska školjka, iz Lennonovog doma u Tittenhurst Park u Berkshiru, između 1969 i 1972, prodana je za 9.500 funti na 33-oj Beatles konvenciji u Liverpoolu 2010 godine.

Lennon je plavo-bijelu školjku dao zidaru Johnu Hancocku i preporučio da ju koristi “kao teglu za cvijeće”.