Originalna naslovna stranica Detective Comics, broj 67 na aukciji

Originalni rad Jerry Robinsona iz 1942 za broj 67 Detective Comics je jedna od najstarijih naslovnih stranica za koje se zna da još uvijek postoje.

Naslovna strana je prvi puta ponuđena na aukciji i predviđa se da će biti prodana za više od 300.000 dolara. Aukcija će se održati 15. studenog kao dio Vintage Comics & Comic Art Signature Auction u Heritage Auctions u Beverly Hillsu.

Ovo je jedan od tri značajna blaga koje nudi kolekcija Robinson na aukciji, koja su bila do sada skrivena u osobnoj kolekciji autora više od 70 godina.

Iz Heritage Auctions tvrde da je ovo zlatna prilika za sve prave kolekcionare umjetnosti stripa, jer je Robinskon jedan od utemeljitelja američkog stripa.

Stranica iz ere Drugog svjetskog rata je klasični primjerak pop kulture, na kojoj se po prvi puta pojavljuje superzločinac Pingvin. On jaše na noju i bježi dinamičnom dvojcu Batmanu i Robinu, rugajući se njihovoj uzaludnoj potjeri.

Batman i njegov suvremenik Zlatnog doba stripa Superman nastavljaju fascinirati na aukcijama. Izdanje Detective Comics broj 27 koje je predstavilo Crnog viteza (Dark Knight) je trenutno treća na listi najskupljih stripova, dok je kopija Action Comics broj 1 prva s 1,5 milijuna dolara.

Možda će Vas zanimati lista deset najskupljih stripova svih vremena o kojoj smo pisali u dva nastavka, prema trenutnim procjenama CGC-a.