10 najskupljih starijih motocikala svih vremena (1)

U ovom članku govoriti ćemo o najskupljim antikvitetnim  motociklima svih vremena. Obratite pažnju da su cijene samo procjena. Većina ih je temeljena na cijenama postignutim na aukcijama. Postoje i neki stariji motocikli koji nisu na prodaju, tako da niti nemaju istaknutu cijenu. Primjer za to je Mars is 1921. Lista počinje od onih s nižom cijenom, pa prema skupljim.

Izvan konkurencije:

Mars 1921

Značajka ovog motocikla je da ju u doba kada su svi drugi bili crne boje, on je bio bijeli. Njemačka tvornica Mars počela je proizvoditi jedno i dvocilindraše od 1903, ali prestali su s proizvodnjom 1910. Ponovno su počeli proizvoditi motocikl 1921, ali ovog puta bijeli MARS 1000 sa slavnim Maybachovim motorom. To je bio motor od 1000 kubičnih centimetara, 12 konjskih snaga.

Dizajn je bio potpuno drugačiji od svih ostalih jer je imao čelični kostur koji je bio vrlo snažan. Imao je specijalni dvostupanjski mjenjač, gdje je svaka brzina imala svoj pogonski lanac. U svoje doba bio je je dan od najvećih motocikala u Njemačkoj.

I sada lista:

10. Yamaha “The Batcycle”, 1966  – 50.000 dolara

Ovaj motocikl je bio vrlo neobičan. Napravljen je za prvi film o Batmanu. Ovo nije motocikl koji je bio u proizvodnji, ali ne napravljen na osnovu rijetkog Yamaha Catalina 250. Osnovni motor je bio 250 kubičnih centimetara i moderniziran je s dodatnom težinom i prilagodbom tako da je mogao postići brzinu od 150 km/h.

Tijelo je skori cijelo izrađeno od fiberglasa, a prikolica je od čelika. Robinov go-kart je bio potpuno funkcionalan s motorom od 500 kubičnih centimetara. posebni izgled daje ovom motoru visoku cijenu, oko 50.000 dolara. Moguće je pronaći replike po nižoj cijeni, ali je i kvaliteta odgovarajuća.

9. Indian 8-Valve Boardracer,  1915 – 60.000 dolara

Ovaj motocikl dolazi iz zlatne ere utrka. Njegov ogromni osam ventilski motor od 1000 kubičnih centimetara je 1915 godine bio ogroman napredak u tehnologiji. glasine govore da je ovaj motocikl bio sposoban postići brzinu od 212 km/h, što ga je činilo najbržim motorom na svijetu.

Naravno, kao i svi trkaći motori tog doba Indian nije imao kočnice, spojku, niti ručicu za gas. Snaga motora je bila uvijek na maksimumu i bio je samo prekidač za paljenje i gašenje motora. Postojala je i verzija za cestovnu upotrebu, naravno s kočnicama, spojkom i ručicom za gas, te je bila komfornija i sigurnija. Indian je vrlo rijetki iskupio dio povijesti utrka motocikala. Ukoliko biste si željeli priuštiti jednog, pripremite se da ćete dati za njega oko 60.000 dolara za potpuno restaurirani primjerak.

8. Coventry Eagle 980cc Flying 8, 1928 – 85.000 dolara

Ovaj motocikl je bio jedna od ikona svog doba. I to ne bez razloga jer je imao fantastičan izgled, divlju snagu i karakter izvornog motocikla. U stvari bio je dobar kao legendarni Brough Superior (kasnije na listi). Motor ove zvijeri imao je 980 kubičnih centimetara V-twin.

Motor je omogućavao postizanje brzine od 134 km/h, što je izvanredan rezultat za takvu konstrukciju, a davao je osjećaj veće težine nego što je stvarno imao – 180 kilograma. Zadnji Flying 8 napustio je tvornicu 1930, zbog svjetske financijske krize. Poslije se je proizvođač orijentirao na jeftinije, slabije i lakše motocikle. Po svakom standardu Flying 8 je bio impresivan i drugi najskuplji motocikl svoje doba. Danas se mogu pronaći očuvani i restaurirani primjerci za 85.000 dolara. Također i za njega postoje replike.

7. Vincent Series C Black Shadow, 1951 – 110.000 dolara

Black Shadow se je počeo prodavati ranih 1950-tih, i bio je superiorni ručno izrađen motocikl svog doba. Imao je više snage od svog prethodnika – Vincent Series A Rapide, iako je zapremina motora ostala ista, 998 kubičnih centimetara. Bio je moderniziran, kompresija je povećana na 7,3:1, a okvir je ispoliran. naravno i neke manje modifikacije su napravljene kako bi se motor učinio privlačnijim i sigurnijim.

S takvim promjenama Black Shadow je mogao postići brzinu od 201 km/h. ZA vlasnike iznenađenje je bilo u tome što je održavanje ovog motocikla bilo jednostavnije od Vincent Rapida. Ime je dobio po tome što su svi dijelovi obojani u crnu boju, uključujući i motor. Ovaj motocikl je jedan od najtraženijih u svojoj kategoriji što mu je cijenu podiglo preko 100.000 dolara.

6. Vincent Series C Black Lightning, 1952 – 160.000 dolara

Black Lightning je bio ekskluzivna trkaća verzija Black Shadow. Gotovo svaki čelični dio ponovno je napravljen, ovog puta od aluminija ili magnezijskih legura. Također uklonjeni su svi nepotrebni dijelovi. Rezultati su bili nevjerojatni. Motocikl je bio 38 kg lakši od Black Shadow, motor je ostao isti uz novi, trkaći, karburator, snažniji okvir, specijalni generator i desetak drugih modifikacija.

Zbog svih modifikacija kompresija je podignuta na 12,5:1. Zbog toga snaga motora je bila 70 konjskih snaga (52 kW) s najvećom brzinom od 240 km/h. Black Lightning je bio napravljen za specijalne ljubitelje motocikala u vrlo ograničenoj verziji. Samo 31 primjerak je napravljen i samo najsretniji i najbogatiji su ga mogli nabaviti. danas se cijena kreće oko 160.000 dolara.

U slijedećem članku upoznati ćemo Vas s top 5 najskupljih antikvitetnih motocikla.