Elvisov Cadillac uskoro na prodaju

Ukoliko imate negdje između 100.000 i 150.000 dolara uskoro imate šansu živjeti, ili bolje rečeno voziti se kao“ The King“ ukoliko kupite limuzinu Elvisa Presleya na skorašnjoj aukciju u Bonham’s u Kaliforniji. Aukcija će se održati 12. studenog u Kaliforniji.

Elvis je limuzinu, Cadillac Series 75 Fletwood iz 1955 prebojao istog trenutka kad ju je kupio.  Korištena je za prijevoz sastava na koncerte po cijelom jugu SAD.

Limuzina se prodaje sa svim dokumentima iz kojih je vidljivo da je Elvis postao vlasnik u siječnju 1956 i odmah je prebojao u crnu boju.

Kao i drugi Elvisovi predmeti iz tog doba dokumenti pokazuju kako je pjevač bio povezan sa svojim roditeljima, jer je ugovor o kupoprodaji supotpisao Elvisov otac.

Ovo nije prva Elvisova limuzina koja se pojavljuje na aukcijama. Većina ostalih ima dvojbenu prošlost. Ovaj primjerak je s druge strane potpuno potkrijepljen dokumentima da je jednom bio u Elvisovom vlasništvu.

Procjena je viša od Mercedesa 600 koji je prodan za nekih 80.000 funti njemačkom kolekcionaru u prosincu prošle godine.

Mercedes plave boje bio je vrlo dobro restauriran, a bio je jedan od dva koji su pripadali Elvisu. Nakon što ga je koristio dvije godine poklonio ga je jednom od svojih prijatelja, Jamesu Leroyu Robertsonu. 2005 kupljen je u SAD i izvezen u Veliku Britaniju, te je tada Presleyev fan klub pokušao zadržati Mercedes u SAD kao nacionalno blago koje ne bi smjelo napustiti SAD, ali nisu uspjeli. Mercedes je također prodan na aukciji koju je održao Bonham’s.