Neprikazani dokumentarac o Michaelu Jacksonu na aukciji

Vijesti o rasprodajama i aukcijama materijala i predmeta koje je iza sebe ostavio Michael Jackson ne prestaju dolaziti (za 17. prosinca je najavljena, između ostalog, i aukcija kreveta na kojem je pokojni Kralj popa 2009. preminuo). Međutim, najnovija vijest je izazvala priličnu pažnju; specijalizirana aukcijska kuća Fame Bureau najavljuje novo otkriće – cijeli dokumentarni fim, koji je napravljen 1993. od snimaka s argentinskog dijela turneje“Dangerous”.

Navodno je svojevremeno Jackson odlučio da nije zadovoljan kako je film napravljen, otpustio je cijelu ekipu koja je na njemu radila, a VHS kazetu s kopijom filma je dao svom tadašnjem vozaču “kao nagradu”. Upravo je vozač, koji želi ostati anoniman i čije ime nije objavljeno, sada stavio snimku na aukciju – kratak video klip je postavio i odmah poslije smrti Kralja popa 2009. na YouTube, ali je “skinut” po zahtjevu Jacksonove izdavačke kuće – a izvršni direktor aukcijske kuće Fame Bureau Ted Owen smatra da će snimka sigurno biti prodana za najmanje 4 milijua britanskih funti (preko 4,5 milijuna eura), i dodaje:

“Veoma sam uzbuđem zbog toga što će snimka s ove kazete vjerojatno konačno biti objavljena, jer je film izuzetno kvalitetno napravljen, korišten je veliki broj kamera, a gledatelj ima osjećaj kao da je na pozornici.”

Dio dokumentarca:

IZVOR MTV