10. Međunarodni fotosajam – Dođite i doživite fotografiju!

Mjesto održavanja: Poslovno trgovački centar GREEN GOLD, etaža 1, Radnička cesta 52, Zagreb
Vrijeme trajanja: 17. 3. 2012. – od 10h do 16h
Cijena ulaznice: 10 kuna

Kako snimiti dobru minimalnu fotografiju? Koje su sve čarolije i izazovi kod crno-bijele monochromatske fotografije? To su samo neke od tema na koje će Vam stručna predavanja dati odgovore na jubilarnom 10. Međunarodnom Fotosajmu, u subotu, 17. ožujka, 2012. od 10h do 16h na novoj lokaciji u poslovno-trgovačkom centru GREEN GOLD, etaža +1, na Radničkoj cesti 52 u Zagrebu. Posjetioci će moći uživati i u raznovrsnoj ponudi i prezentaciji foto i video opreme koja će biti izložena.

Fotosajam je mjesto okupljanja zaljubljenika u fotografiju, druženja, međusobne razmjene iskustava, te sklapanja novih poslova. Organizatori žele omogućiti svim ljubiteljima fotografije, i profesionalcima i amaterima da na jednom mjestu isprobaju, prezentiraju, prodaju i razmjenjuju svu moguću fotografsku opremu, od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete do starih analognih fotoaparata koje više ne možete naći u redovnoj prodaji. Također, pružiti posjetiteljima nova znanja iz fotografije kroz razna stručna predavanja i radionice, koje će ove godine predvoditi naša poznata fotografkinja Mare Milin i fotograf Mladen Biščan predsjednik Fotokluba Zagi-foto, te Goran Matošević iz Algebre.

Na radionici Mare Milin, doznat ćemo kako snimiti nešto snažno u estetskom, vizualnom i umjetničkom smislu s minimumom svega što sačinjava photo shoot, dok u predavanju fotografa Bišćana ćemo doznati razne čarolije i brojne izazove crno-bijele fotografije dok poznati fotograf, s inozemnim iskustvom, Goran Matošević će nas upoznati s malim tajnama studijske i portretne fotografije.

Nakon organiziranih devet Međunarodnih fotosajmova u proteklih pet godina postajanja, Fotosajam se možem pohvaliti sa odličnim prosjekom od 1000 posjetiljelja po sajmu, brojnim eksluzivnim predstavljanjima najnovijih modela fotoopreme u Hrvatskoj (i šire), s odličnim stručnim predavanjima i radionicama o fotografiji. Zbog sve većeg interesa, ove godine, Fotosajam se seli u novi i veći prostor Green Gold centra gdje će posjetitelji i ovaj put moći uživati u bogatoj ponudi foto i video opreme.

Više informacija možete naći na službenim stranicama: http://www.fotosajam.com/

Svoj dolazak možete potvrditi i putem Facebooka te pozovati svoje prijatelje: http://www.facebook.com/events/229846430438223/

Ne zaboravite ponijeti svoj fotoaparat kako bi mogli isprobati razne dodatke, okušati se u radu sa studijskom rasvjetom i proširiti svoje fotografsko znanje.

Program 10. Međunardnog fotosajma

10:30 – 12:00 Osvjetljenje modela sa kontinuiranom rasvjetom – predavač Goran Matošević iz Algebre.

12:15 – 12:45 Photoshop Lightroom – predavač Dejan Rogan iz HSM informatike pokazati će kako najbrže organizirati fotografije u biblioteci, korigirati distorzije leće i perspektive, kreirati video zapise od postojećih fotografija, pripremiti albume slika za tisak te dijeliti fotografije iz biblioteke na socijalnim mrežama.

13:00 – 14:00 Crno-bijela monochromatska fotografija, dugogodišnji predavač Mladen Biščan iz Fotokluba Zagi-foto, predstavit će vam čarolije i probleme s crno-bijelom fotografijom.

14:15 – 15:45 Radionica Mare Milin: Minimalna fotografija – kako snimiti nešto snažno u estetskom, vizualnom i umjetničkom smislu s minimumom svega što sačinjava photo shoot?

Najveće fotografije snimane su na osnovu emocije i doživljaja nečega što produkcijski često nije bilo zahtjevno, trenutak u vremenu, zatočen u fotografu, koji ga kroz filter svog doživljaja, oka i smisla za lijepo, pretvara u kvalitetnu fotografiju.

Donesite: camere obscure, lomo aparate, digitalce, telefone, polaroide, panoramce… štogod želite i s čim god se dobro osjećate.

Dođite s: pozitivnom energijom, dobrom voljom, slobodom duha.

Dobrodošli: artisti, eksperimentatori, pustolovi, intuitivci, kršitelji krutih pravila, maštači, oni koji sanjaju, lete, ili pak oni koji žele naučiti kako ne robovati tehnikalijama i opremi, jer strahopoštovanje trebate imati prema stvarno velikoj fotografiji, a ne prema predmetima s pomoću kojih je snimljena. Nije važno kad i kako ste se počeli baviti fotografijom i na kojem ste stupnju profesionalizma.

IZVOR: Fotosajam press