Prvi i jedini “Ferrari” motocikl na aukciji

Prvi i jedini “Ferrari” motocikl će se pojaviti na posebnoj aukciji Bonhamsa 32. Carole Nash Classic Motorcycle Show u Staffordshire-u.

Događaj koji će se održati 29. travnja 2012, predstaviti će neke od najljepših i najrjeđih motorkotača ikada proizvedenih. Međutim, niti jedan nije tako rijetki kao Ferrarijev, čiju izradu je podržao nitko drugi do Pierro Ferrari, sin još poznatijeg Enza.

Fascinantna priča o Ferrari 900 seže u proljeće 1990 kada je David Kay pisao Pierru, tražeći dozvolu za izradu jedinstvenog motocikla koji će nositi značku propetog konjića u znak sjećanja na njegovog pokojnog oca Enza. . U pismu iz Maranella, 23. svibnja 1990 potpisanog od P. Ferrarija Kay dobiva: “odobrenje za stavljanje Ferrari značke na motocikl, i puno sreće s projektom”. Motocikl je izrađen u roku od četiri godine.

Kay, poznati MV Augusta guru, nazvao je svoju tvorevinu Ferrari 900 . Maksimalna brzina koju postiže ovaj ljepotan je oko 265 km/h, a četverocilindrični motor od 900 kubika proizvodi 105 KS. Kompletno tijelo je od aluminija, Brembo kočnice i Astralite kotači od 17 cola.

Predviđena cijena za ova motocikl, nad kojim će se sigurno proliti mnogo sline svih zaljubljenika u automobile i motocikle, je  od 75.000 do 100.000 funti.

Više slika: