Ferrari prodan za nevjerojatnih 5 milijuna eura

Nakon što je na aukciji prodan za nevjerojatnih pet milijuna eura, veoma rijedak primjerak Ferrarija postao je jedan od najskupljih automobila na svijetu.

Riječ je o Ferrarijevom modelu 625 TRC Spider iz 1957. godine koji se smatra najljepšim modelom koji je ikad izašao iz tvornice u Maranellu.

Ususret aukciji nagađalo se kako bi ovaj automobil mogao dostići cijenu od otprilike 3 milijuna eura, međutim takva procjena pokazala se promašenom. Interes je bio ogroman, a konačna cijena od pet milijuna eura učinila je Ferrari zvijezdom aukcije.

Zanimljivo je kako uz ovaj model, star 55 godina, postoji još samo jedan identičan. Originalni model napravljen je sa 2.5-litrenim motorom, a 1982. godine podvrgnut je potpunom “makeoveru”.

Ovaj trkaći automobil danas ima ugrađen 3-litreni V12 motor koji posjeduje 320 konjskih snaga.

Prvi vlasnik ovog modela bio je vozač utrka iz Amerike. Nakon njega došao je u ruke čovjeku koji ga je posjedovao punih 30 godina da bi naposlijetku bio prodan u Monacu.

Između 22 modela Ferrarija ponuđenih na aukciji, modeli 206 S Dino Spyder iz 1966. i 225 Sport Spyder “Tuboscocca” iz 1952. također su postigli odličnu cijenu. Prodani su za 2.5 milijuna eura po automobilu.

Aukcija u Monacu, o kojoj smo pisali i ovdje, zaista je polučila izvanredan uspjeh što je potvrdio i Max Girardo, Ferrarijev direktor za Europu.

“Ovo je zasigurno bila najuspješnija europska aukcija automobila ove godine. Ukupni prihod od prodanih automobila nadilazi iznos od 33.5 milijuna eura”, rekao je Girardo.

Također, “Ferrari je ispred svih ostalih proizvođača u smislu prestiža i likvidnosti”, rekao je za Bloomberg ekspert za klasične automobile Simon Kidston, pa ako imate kojeg u garaži, možda je vrijeme da razmislite o prodaji na aukciji.

Više slika:

IZVOR: netmobil.net.hr