Prilika da postanete vlasnik Gatesovog Porschea

Porsche 911 Turbo koji je Bill Gates kupio 1979. godine i nakon toga vozio više od deset godina, našao se u ponudi kod bečke akcijske kuće Dorotheum, po početnoj cijeni od 15.000 eura.

Nije poznato ime čovjeka koji sada posjeduje ovaj automobil, ali zato se zna da je 3,3-litarski motor, koji razvija maksimalnu snagu od 300 KS, u potpunosti renoviran prošle godine. Također, karoseriji je vraćena originalna tirkizna metalik nijansa. Kako je automobil originalno prodavan u SAD pod brojem 930, ima sve američke oznake, čak i brzinomjer koji najviše pokazuje 140 km/h.

Početna cijena na aukciji, koja će se održati 2. lipnja, iznosi 15.000 eura, a procjenjuje se da bi mogla narasti do između 39.000 i 50.000 eura.

Bill Gates je ovaj model kupio nekoliko godina nakon osnivanja Microsofta, a zanimljive priče o tom automobilu ima njegov partner iz te tvrtke Paul Allen.

“Bill je često imao običaj testirati maksimalne performanse automobila, pa se događalo da ga zaustavi policija i kazni zbog prebrze vožnje. Jednom sam morao platiti kauciju kako bih ga izvukao iz zatvora”, otkrio je Allen.

IZVOR: netmobil.hr